Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap

Ötvenéves a bakonyi település általános iskolája

Nyomtatóbarát változatEmail

Versekkel ünnepeltek

Ősi - A község híres szülötte, Kubik Anna színművész is ellátogatott a fennállásának 50 éves jubileumát ünneplő Ősi Oktatási Központ versmondó versenyére.

A tisztelet mellett a szeretet és a megbecsülés volt az, ami Ősi díszpolgárát, a közelmúltban Kossuth-díjjal is kitüntetett Kubik Annát fogadta az iskola zsúfolásig megtelt könyvtárában. Nem is csoda, hiszen a Magyar Színház művésze is az intézmény padjait koptatta, s díszpolgárként a mai napig visszajáró vendég az ősi rendezvényeken. Ezúttal a jubileumi programsorozat részeként meghirdetett kistérségi versmondó verseny zsűrijében foglalt helyet Királyhegyi Ottília újságíró és György Judit könyvtáros társaságában.

 Kubik Anna színművész, a község híres szülötte is együtt ünnepelte a helybeliekkel az általános iskola ötvenéves jubileumát (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Kubik Anna színművész, a község híres szülötte is együtt ünnepelte a helybeliekkel az általános iskola ötvenéves jubileumát (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Vágán Zsuzsanna igazgatónő köszöntő szavai után jöttek is sorban a vállalkozó kedvű gyerekek, a félénk elsősöktől egészen a langaléta nyolcadikosokig, a gyermekversektől a komolyabb költeményekig tartott a skála. Nemcsak helyiek érkeztek a megmérettetésre, jöttek az irodalommal szoros barátságot ápoló nebulók Nádasdladányból, Hajmáskérről, Ösküről, Peremartonból, Berhidáról és Várpalotáról is, összesen kilenc általános iskola mintegy harminc diákja verselt a nívós grémium előtt.
 Az Ősi Oktatási Központ jubileumi programsorozata mintegy két hete tart már, az érdeklődők a Fekete László erős embert is kis híján megríkató iskolatörténeti kiállítás mellett az elmúlt 50 évet feldolgozó játékos vetélkedőn is részt vehettek. A zárásra jövő szombaton kerül majd sor, akkor a gyermeknap apropóján sportos versenyt tartanak majd tanárok és szülők részvételével Ősiben.

 

Kubik Anna Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművész 1957-ben született Ősiben. 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Nemzeti Színház, a Budapesti Kamaraszínház, a Művész Színház és a Thália Színház művésznője. Jelenleg a Magyar Színház társulatának tagja, a Bubik István-díj kuratóriumának elnöke.

 

2011. május. 18. szerda | Szerző: Szabó Péter Dániel

http://www.naplo-online.hu/cimlapon/20110517_jubileum

2022. augusztus 10. Lörinc napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
May 2011