Segélyhívások

107

105

104

 

112

MI A TEENDŐ SÚLYOS IPARI BALESET ESETÉN?

Jelenlegi hely

Címlap

SZázmilliók négy megyei településnek

Nyomtatóbarát változatEmail

Várpalota – Összesen 732 millió forintnyi kormányzati támogatást kap a 2015-ös évre Alsóörs, Ősi, Litér és Várpalota önkormányzata.

A képen balról: Hebling Zsolt, Kotzó László, Kontrát Károly, Talabér Márta és Szedlák Attila a várpalotai sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Mindezt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője jelentette be kedden a várpalotai polgármesteri hivatalban az érintett települések vezetőinek társaságában.

 

– A kormány országos szinten 68 önkormányzat részére biztosít támogatást feladatainak ellátásához összesen mintegy 5,76 milliárd forint értékben.

Veszprém megye 2-es számú választókerületéből négy település érintett. Várpalota 300 millió, Ősi 200 millió, Alsóörs 150 millió, Litér pedig 82 millió forintot kapott, a fenti összegek már meg is érkeztek az önkormányzatok számlájára. A határozat értelmében 2015 januárjában a települések Pintér Sándor belügyminiszterrel kötnek majd szerződést a pénzösszegek felhasználásáról, az elszámolást pedig jövő év december 15-ig kell megtenniük – mondta el Kontrát Károly, majd hozzátette, az önkormányzati feladatok biztonságos finanszírozását, a közszolgáltatások fejlesztését segíti a támogatás.

 

Talabér Márta, Várpalota polgármestere kiemelte, örömteli, hogy a tavaly év után ismét 300 millió forintnyi kormányzati támogatással számolhat az önkormányzat.

 

– Évtizedes elmaradásokat pótoltunk be az idei évben az intézmények és az infrastruktúra fejlesztése terén, ám bőven akad még tennivaló a településen. Az idei összeget elsősorban két városrész, a Loncsos és a Kismező felszíni csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldására szeretnénk fordítani. Összesen 19 utcát érint majd a beruházás az említett városrészekben. Az árkok és az átereszek kialakítása mellett több utca és útszakasz teljes aszfaltozása is szerepel a terveink között, s az intézményi felújításokat is folytatni szeretnénk – mondta el Talabér Márta.

 

Szedlák Attila, Litér polgármestere a 82 millió forintos támogatás felhasználásával kapcsolatban elmondta, egy nyertes pályázatuknak köszönhetően a kistelepülés központi részén megvalósították a csapadékvíz elvezetését, a kormány segítségének köszönhetően a járda kialakítása sem okoz majd problémát. Emellett a helyi fogorvosi rendelő felújítását is tervezik. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere elmondta, a nekik megítélt 150 millió forintot a közfeladatok ellátásra és a turizmus fejlesztésére költik, utóbbi téren egy terület megvásárlására készül az alsóörsi önkormányzat.

 

Kotzó László, Ősi polgármestere kijelentette, a kistelepülésen élők két évtizedes kívánságát tudják megvalósítani a 200 milliós támogatásból. Az ősi önkormányzat határozott szándéka, hogy egy olyan sportlétesítményt hozzanak létre, ami az iskolai testnevelés órákat és felnőtt sportköröket egyaránt kiszolgálja.

 

Forrás: veol.hu

 

2024. március 3. Kornélia napja van

e-Papír

Naptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
January 2015